حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

آغاز رزمایش دریایی ناتو در شرق اروپا

ناتو رزمایش دریایی پوزیدون ۲۰۲۳ خود را در رومانی آغاز کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۲۵ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 16
کد خبر: ۱۹۴۶۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، ناتو رزمایش دریایی چندملیتی خود را با نام رزمایش پوزیدون ۲۰۲۳ ( Poseidon ۲۰۲۳) روز شنبه در بندر کنستانتا رومانی آغاز کرد.

 

گفته شده این رزمایش با هدف مقابله با مین و تله‌های انفجاری و با حضور بیش از ۷۵۰ سرباز از ۹ کشور عضو ناتو برگزار می‌شود.

 

نیروهای نظامی بلژیک، بلغارستان، فرانسه، یونان، ایتالیا، رومانی، ترکیه، بریتانیا، ایالات متحده در این رزمایش مشارکت دارند و توسط نیروی دریایی رومانی سازماندهی و هماهنگ می‌شوند.

 

دریاسالار رومانیایی «کورنلیو اوجن کوزاکارو» درباره برگزاری این رزمایش نظامی ناتو در شرق اروپا گفت: «ما این تمرین‌ها را برای حفظ ایمنی و آمادگی کشتی‌ها در منطقه عاری از مین انجام می‌دهیم، به گونه‌ای که وقتی دستگاهی انفجاری از این نوع را شناسایی می‌کنیم، آماده انحلال آن هستیم.»

 

این رزمایش که هر سال به صورت چرخشی در رومانی و یا بلغارستان انجام می‌شود، امسال در بندر دریایی کنستانتا رومانی و در مناطق آموزشی در غرب دریای سیاه برگزار می‌شود. در این مانور نظامی نیروی دریایی رومانی ناو «رجینا ماریا» را برای گنجاندن در نیروی واکنش ناتو به عنوان بخشی از بسته نیروی واحدی که رومانی در اختیار ناتو و اتحادیه اروپا قرار داده است، آزمایش خواهد کرد. رزمایش پوزیدون ۲۰۲۳ همچنین شامل بخشی برای تمرین همکاری بین سازمانی در صورت وقوع بلایای طبیعی با تلفات متعدد است.

 

پیش از این، دبیرکل سازمان پیمان شمالی (ناتو) اعلام کرده بود که ناتو حضور خود در شرق اروپا را افزایش می‌دهد.

 

همچنین هفته گذشته «گیتاناس نوسِدا»، رئیس جمهور لیتوانی که کشورش در ویلینیوس، میزبان اجلاس سران ناتو بود، اعلام کرد که این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا باید از نگرانی‌اش درباره توانمندی هسته‌ای روسیه کاسته و نیروهای خود را به‌جای آنکه چرخشی در مرزهای مسکو مستقر کند، به طور دائمی در این مناطق مستقر نماید.

 

رئیس جمهور لیتوانی دراین‌باره گفت: باتوجه به اقدام عملی روسیه در استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس، ما سرانجام باید «قانون بنیادین ناتو-روسیه» را مُرده بدانیم.

 

مقصود نوسدا، پیمان سال ۱۹۹۷ بین ناتو و روسیه است که از جمله بخش‌های آن می‌توان به ممنوعیت اعزام یگان‌های نظامی دائمی در نزدیک قلمرو روسیه، اشاره کرد. مسکو اینطور استدلال کرده است که ناتو از مدت‌ها پیش با استقرار نیروی چرخشی در شرق اروپا و چشم‌پوشی از گلایه‌های روسیه دراین‌باره، روح این پیمان را نقض کرده است.

 

لیتوانی به‌دنبال میزبانی از ۴ هزار نیروی آلمانی به طور دائمی است. نوسدا مدعی شده که «قانون بنیادین» همچنان در برخی از پایتخت‌های کشورهای عضو ناتو، تفکرات را «آلوده» کرده و «این ائتلاف را در سردرگمی راهبردی نگه می‌دارد.»

 

انتقال و استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی از روسیه به بلاروس، اوایل سال جاری اعلام شد و طرفین تاکید کردند که این اقدام به درخواست مینسک صورت گرفته است. این اقدام در حالی با واکنش کشورهای ناتو و غرب روبه‌رو شده که آمریکا دهه‌هاست، تسلیحات هسته‌ای خود را در کشورهای غیرهسته‌ای شامل آلمان، ایتالیا، سوئد و ترکیه نگهداری می‌کند.

 

مقامات غربی، اقدام ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در انتقال این تسلیحات به بلاروس را بخشی از برنامه «اخاذی هسته‌ای پوتین» خوانده و آن را مورد انتقاد قرار داده‌اند. مسکو توسعه ناتو به شرق اروپا که در تعارض با وعده‌های ناتو در دهه ۱۹۸۰ و ۹۰ است را تهدیدی بزرگ و جدی علیه امنیت ملی خود تلقی می‌کند./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار